Zo laat jij je parfum langer en beter ruiken!
Geur is misschien wel het krachtigste zintuig dat we hebben. Het is verbonden met het limbisch systeem van de hersenen. Dit systeem regelt bijvoorbeeld ook emotie. Geur en emotie zijn erg verbonden. Het is het meest universele middel om je te onderscheiden. Het maakt bij iedereen iets los. Het heeft grote invloed op hoe aantrekkelijk je wordt gevonden door verschillende vrouwen, maar kan ook alleen al heerlijk zijn om zelf te ruiken.
Dat ruiken daar zijn nogal wat vragen over. Want hoe laat je je parfum nou het beste en vooral het langste ruiken? Soms lijkt het alsof je je parfum niet meer ruikt na een paar uur. Er ontstaat dan ook het gevaar dat je te veel op spuit. Een flinke afknapper en bovendien zonde van je dure flesje parfum. Breng ik het verkeerd aan? Gebruik ik geen goede parfum? Deze vragen gaan we allemaal beantwoorden. Na het lezen van dit artikel hoef je je nooit meer druk te maken om jouw parfum.
Breng parfum aan op je puls punten
Puls punten zijn plekken op je lichaam waar je je hartslag kan voelen en de huid wat dunner is. Je huid is hier warmer door de temperatuur van het bloed. Dit zijn de beste plekken om parfum zo goed mogelijk te laten werken. Deze punten worden gevonden bij de keel, achter de oorlel, de slaap en de binnenkant van de pols en elleboog.
Ga nu niet alle puls punten besproeien maar kies er een paar. Breng het aan met een spray vanaf ongeveer 20 centimeter afstand. En denk eraan: Nooit wrijven! Hierdoor breken de moleculen af en kan de geur veranderen of zelfs helemaal verdwijnen.
Breng parfum aan vlak na het douchen
Al is het alleen al omdat parfum vlekken kan veroorzaken op je kleding. Wanneer je net onder de douche wegkomt is je huid warm en staan de poriën nog open. Een ideale omgeving voor een parfum om lekker sterk en vooral langer te gaan ruiken. Gebruik een bodylotion voordat je de parfum aanbrengt. Een parfum blijft veel langer zitten op een vettere huid.
Gebruik parfum met sterke basisnoten
Alles parfums bestaan uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Het zijn verschillende lagen aan geuren waarmee een parfum wordt opgebouwd. Topnoten zijn de geuren die je het eerste ruikt bij opspuiten. Dit zijn vaak frisse, fruitige of zoete geuren. Het zijn ook de geuren die het snelste verdwijnen. Meestal na een halfuur. De hartnoten komen nu meer tevoorschijn en blijven langer hangen.
Als laatste blijf je de basisnoten ruiken en deze blijven veruit het langste hangen. Voorbeelden van Sterke basisnoten zijn houtachtig: Ceder, dennen en muskus, of oosters: Patchouli, wierook en vanille. Zoek naar sterke basisnoten en je zult lijsten met geuren vinden.